Rensa ogräs i februari

Denna årstid ligger det normalt mycket snö på marken och det brukar vara ganska kallt, kanske minus 10 grader eller så.
Idag är det plus 7 grader och jag har varit ute och rensat ogräs och tagit bort gamla rester från sommarblommorna i de nyanlagda rabatterna. Solen sken och det var riktigt skönt ute. Det var en ganska surrealistisk känsla. Jag hittade en sovande nyckelpiga som jag försiktigt lade in under en massa löv. Det är ju inte meningen att jag ska väcka upp insekterna. En mask hade också vaknat till liv och kröp ner i jorden igen. Jag såg att en av mina julrosor har fått knoppar och börjat att resa sig ur jorden. En hel del lökar har också visat sig, det är hög tid att gå ut och spruta på medel mot rådjuren. Så fort jag har tänkt tanken och inte hunnit ut i tid så har rådjuren varit där och ätit upp de tulpaner som kommit upp. Vintergäcken visar knopp och ser ut att vilja blomma. Jag har verkligen längtat efter att få vara ute och jobba i trädgården. I helgen blir det nog en del beskärning på äppelträden.

Jag ser ljuset!