Dags att begränsa bambuns framfart

Jag visste att vissa sorters bambu helst ska planteras i en behållare för att den inte ska invadera med sina rötter. Men denna bambu hade varit så ynklig och tanig och verkade inte alls trivas där jag satte den från början så att jag flyttade den till grusdelen vid sidan av dammen. Där frodades den och jag blev glad att den trivdes. Det gick flera år och bambun hade börjat skicka iväg rotskott som tog sig upp under plastduken som jag lagt som underlag till singlet på ”stranden”. Den bildade nya plantor som inte gick att dra upp eftersom de kom underifrån. Jag blev orolig för att den även skulle ta sig igenom dammduken. Det skulle vara katastrofalt för dammen. Därför tog jag tag i saken i helgen. Jag kämpade med att få bort alla rötter och skott. Plantan hade även skickat iväg rötter under gräsmattan. Jag fick gräva upp gräsrutor för att få upp alla delar som försökte föröka sig. Nu ska jag fundera över vad jag ska sätta där istället. Jag tror att det blir ett gräs och kanske någon eller några dagliljor.