Jag längtar efter vårlökarna och det gör även rådjuren

Nu har det varit kallt ett tag och det innebär att fruktträdsbeskärningen får vänta lite till. Om du är intresserad av att få hjälp med detta så hör av dig, så ordnar vi en tid.
Just nu håller jag på med planering av tre rabatter åt en kund. Det ska vara rådjurssäkra växter i alla rabatter. Rådjur kan ju prova att äta av det som de inte ska tycka om, så det är bara att hoppas på att just kundens rådjur har lärt sig vad som inte går att äta. Själv har jag mycket besök av rådjur. I morgon måste jag nog gå ut och sätta fast lite nät runt några nyplanterade fruktträd så att de får behålla barken ett tag till, kom jag på nu.
Jag tycker väldigt mycket om när alla lökar kommer upp på vår och försommar. Det gör ju rådjuren också, tyvärr. Ett tag gav jag upp hoppet om tulpaner och planterade mer Pingstliljor istället. Men så blev jag tipsad om Tricogarden och då tycker jag att det blev roligare att sätta tulpaner. Det gäller bara att komma ihåg att spraya på medlet precis när man ser bladen på tulpanerna komma upp. Sedan håller sprayet ganska länge innan man måste spraya på nytt. Det går även att använda medlet på andra växter och träd, men inte på det som ska ätas. Jag kan inte garantera att det fungerar överallt, men det verkar som om det funkar hos mig, i alla fall så länge jag kommer ihåg att spraya innan det slutat att verka.