Gott Nytt 2021!

Vi firade nyåret med bastubad och god mat.

Det ska bli en ny tradition med bastubad varje nyår. Vi är inte några frekventa bastubadare. Vi förvarar saft, sylt, honung och Dahlialökar i bastun. Varje gång vi ska basta måste vi därför bära ut alla grejer och det är ju jobbigt beroende på hur mycket som förvaras därinne. Nästa år kanske vi tar ett dopp i dammen också. Det verkar ju som om det är så väldigt välgörande med vinterbad, var och varannan tycks vinterbada. Själv är jag (eller har i alla fall varit) en badkruka av stora mått. Men för några år sedan var jag på en retreat på en ö och då badade vi bastu och några badade i ett utomhusspa i en skreva i klippan. Då lyckades jag faktiskt doppa mig i nollgradit vatten.

När tolvslaget kom gick vi ut på balkongen och tittade på raketerna. I år var det färre raketer, men jag tror att många satsade på dyrare och finare raketer.
Jag filmade lite av dem, det går att kolla på denna raketlänk .

Jag har börjat det nya året med att gå ut i växthuset och klippa ner min vindruva. Det är en vindruvsranka som har ganska många år på nacken. Den började sin bana som en vindruva köpt på affären som spottades ut i rabatten av vindruvsätande familjemedlem, förmodligen maken eller dottern. Sedan växte det upp en vindruva där. Jag hittade den och planterade den i växthuset. Nu får den gröna vindruvor varje år och jag har inte hjärta att ta bort den och ersätta den med någon större och mer tjusig vindruva. Jag tänker på att den lyckades gro från en kärna och överleva alla vintrar tills jag fick syn på den och räddade den.

Jag önskar er alla ett Gott Nytt Trädgårdsår!