Min Crosstrainer sjunger på sista versen – bokstavligt

Som en Talgoxe.

Nu när det är vinter och Coronatider är det lätt att den vardagliga rörelsen helt uteblir och att bakningen ökar i stor omfattning. I alla fall för mig som inte riktigt har börjat vårsäsongen ännu som innebär beskärning av äppel– och päronträd. Jag har till exempel redan bakat semlor (med egenhändigt gjord mandelmassa, supergott). I vanliga fall håller jag hårt på fettisdagen som start för semlor, men icke i år. Jag blev frestad av andras bilder på Facebook och Instagram. Det kan ju bero på att jag inte har träffat vänner eller någon annan heller för den delen och alltså sitter för mycket med mobilen. Därför kör jag regelbundet på min begagnade Crosstrainer som vi hittade på återvinningen där man får lämna in saker och hämta ut saker ur bytesboden – i alla fall före Corona. Min man lagade Crosstrainern så att den gick hyggligt. Men troligtvis börjar den att bli lite för välanvänd för igår när jag körde så tystnade den helt i fem sekunder. Jag blev chockad för den låter väldigt mycket när jag använder den. Men sedan började träningsredskapet istället låta som en talgoxe om våren… en mycket märklig upplevelse kan jag säga. Visserligen var det lite mysigt och jag fick vårkänslor. Den lät exakt som ”Tittify, Tittify,” eller hur nu Talgoxen låter, beroende på var den bor. Jag hoppas bara att Crosstrainern ska orka hålla ut lite till. Annars måste jag låta bli semlor och det vill jag ju inte, det är ju så gott! Får jag fresta med en semla?